PDF til print    Find kalender

Design og designprocesser

Semester
F2021
Uddannelse
Strategisk kommunikation og digitale medier *
Aktivitetstype
Kandidatkursus
Undervisningssprog
Dansk
Tilmelding

Tilmelding sker via STADS-Selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside

Når du tilmelder dig kurset, skal du være opmærksom på, om der er sammenfald i tidspunktet for kursusafholdelse og eksamen med andre kurser, du har valgt. Uddannelsesplanlægningen tager udgangspunkt i, at det er muligt at gennemføre et anbefalet studieforløb uden overlap. Men omkring valgfrie elementer og studieplaner som går ud over de anbefalede studieforløb, kan der forekomme overlap, alt efter hvilke kurser du vælger.

Registration through STADS-Selvbetjeningwithin the announced registration period, as you can see on the Studyadministration homepage.

When registering for courses, please be aware of the potential conflicts between courses or exam dates on courses. The planning of course activities at Roskilde University is based on the recommended study programs which do not overlap. However, if you choose optional courses and/or study plans that goes beyond the recommended study programs, an overlap of lectures or exam dates may occur depending on which courses you choose.

Forventet arbejdsindsats (ECTS-deklaration)

Forventet arbejdsindsats i forbindelse med kurset:

24 timer: Konfrontationstimer fordelt på forelæsninger og øvelser

60 timer: 2,5 timers forberedelsestid per konfrontationstime

40 timer: Eksamensopgave

11 timer: Andre aktiviteter

135 timer i alt (1 ECTS point = 27 arbejdstimer)

Forberedelsestid indebærer både læsning af kursets pensum, samt løsning af diverse opgaver undervejs på kurset, som kræver forberedelse hjemmefra. Andre aktiviteter omfatter semesterintroduktion, litteratursøgning, deltagelse i diverse foredrag, seminarer, evaluering, mv.

Evaluering- og feedback former

De(n) studerende modtager peer-feedback og underviserfeedback i forbindelse med diskussioner, øvelser og gruppearbejde. Endvidere modtager de(n) studerende underviserfeedback i forbindelse med eksamen, med fokus på styrker og svagheder.

Hvert 3. år gennemføres en formel evaluering af kurset. Evalueringen bygger på en digital spørgeskemaundersøgelse, og behandles efterfølgende af studieleder og studienævn.

Endvidere kan underviser vælge at uformelt evaluere kurset (løbende og/eller afsluttende). Den uformelle evaluering behandles kun af underviser, med mindre underviser skønner at studieleder skal inddrages.

Eksamensadministration
IKH Studieadministration (ikh-studieadministration@ruc.dk)
Aktivitetsansvarlig
Troels Fibæk Bertel (tfbertel@ruc.dk)
ECTS
5
Læringsudbytte/bedømmelseskriterier
  • Viden om designteorier og – -processer, med særligt henblik på digitale medier, herunder viden om væsentlige brugercentrerede designprincipper og brugerinddragelse i designprocesser.

  • Viden om teori og metode i relation til user experience, herunder usability/brugervenlighed.

  • Færdigheder i at kunne udvikle digitale kommunikationsprodukter fra idé til prototype, i en systematisk og velstruktureret iterativ proces.

  • Færdigheder i at kunne anvende brugercentrede designmetoder i forbindelse med dataindsamling, sketching, prototyping, implementering og evaluering af design.

  • Færdigheder i at kunne argumentere for hvordan udførte designløsninger hænger sammen med designprincipper og –teorier, samt kunne reflektere kritisk over egen designproces, herunder hvordan definerede kommunikative mål og målgrupper kan nås via et givent design.

  • Færdigheder i at kunne indgå i tværfagligt samarbejde omkring design og designprocesser.

  • Kompetencer i selvstændigt at kunne tage ansvar for egen faglig udvikling og specialisering inden for grundlæggende teorier og metoder der knytter sig til design og designprocesser.

Overordnet indhold

Kurset introducerer de studerende til teori, principper og praksis indenfor digitalt design med fokus på brugercentreret design. De studerende skal arbejde med kreativitet, og med at kortlægge brugerbehov, brugssituationer og -kontekster.

Kurset fokuserer på ideen om iterative designprocesser, og hvordan man løbende kvalificerer og evaluerer design. Kurset kombinerer et klassisk kommunikationsperspektiv med designfagligheden, og sætter de studerende i stand til at arbejde systematisk med design af kommunikationsløsninger for digitale platforme, hvor brugerne er i centrum.

Type

Obligatorisk kursus

Undervisnings- og arbejdsform

Kurset består af en blanding af forelæsninger, diskussion, øvelser, hjemmeopgaver og peer feedback. En række af de øvelser og hjemmeopgaver der udføres på kurset, vil skulle indgå i den afsluttende prøve, hvorfor deltagelse i undervisningen anbefales. Kurset er organiseret omkring en række temaer, som vil fremgå ved kursets start.

Prøveform
Individuel portfolio bestående af skriftlige produkter og andre typer produkter.

Portfolioen består af op til 10 (antal fastsættes af den kursusansvarlige ud fra en faglig vurdering af den enkelte studerendes emne) produkter, som helt eller delvist udarbejdes under kursusforløbet. Produkterne kan f.eks. være øvelsesbesvarelser, talepapirer til præsentation, feedback, refleksion, skriftlige opgaver, wiki-bidrag, lydproduktioner og visuelle produktioner. Udfærdigelsen af produkterne kan være underlagt tidsbegrænsninger.

Det samlede omfang af portfolioens skriftlige produkter er maksimum 60.000 antal tegn inkl. mellemrum.
Omfangskravene er inklusive eventuel forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusiv eventuelle bilag.

Portfolioens specifikke indhold og form samt evt. vejledende omfangskrav for de forskellige skriftlige produkter fastsættes inden kursets begyndelse og offentliggøres på universitetets hjemmeside.

Portfolioen afleveres samlet (uploades på eksamen.ruc.dk). Evt. løbende delaflevering til den kursusansvarlige med henblik på feedback erstatter ikke den samlede aflevering.
Afleveringsdatoen offentliggøres på universitetets hjemmeside inden kursets begyndelse.

Der foretages en samlet bedømmelse af portfolioen.
Opgaven skal dokumentere, at den studerende besidder en sikker beherskelse af det danske skriftsprog, herunder grammatik og sproglig korrekthed.

Bedømmelse: Bestået / Ikke bestået.
Censur: Ingen.
Omprøveform
Samme som ordinær eksamen / same form as ordinary exam
Eksamenskode(r)
Eksamenskode(r) : U40909
Sidst ændret 24/02/2021

Undervisningsgange:

Vis kursusgange for Hold: 1 Find kalender (1) PDF til print (1)

Tirsdag 23-02-2021 08:15 - 23-02-2021 12:00 i uge 08
Design og designprocessor (KOMM)

Tirsdag 02-03-2021 08:15 - 02-03-2021 12:00 i uge 09
Design og designprocessor (KOMM)

Onsdag 03-03-2021 08:15 - 03-03-2021 12:00 i uge 09
Design og designprocessor (KOMM)

Tirsdag 09-03-2021 08:15 - 09-03-2021 12:00 i uge 10
Design og designprocessor (KOMM)

Tirsdag 16-03-2021 08:15 - 16-03-2021 12:00 i uge 11
Design og designprocessor (KOMM)

Tirsdag 23-03-2021 08:15 - 23-03-2021 12:00 i uge 12
Design og designprocessor (KOMM)

Onsdag 31-03-2021 10:00 - 31-03-2021 10:00 i uge 13
Design og designprocessor - Eksamen (KOMM)

Mandag 31-05-2021 10:00 - 31-05-2021 10:00 i uge 22
Design og designprocessor - Reeksamen (KOMM)