PDF til print    Find kalender

(PD/VIRK) Tværfaglig projektorienteret praktikforløb - 30 ECTS (Performance-design og Virksomhedstudier)

Semester
E2021
Uddannelse
Performance Design * / Virksomhedsstudier *
Aktivitetstype
Praktik
Undervisningssprog
Dansk
Tilmelding

Tilmelding sker via STADS-Selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside.

Når du tilmelder dig et projektorienteret praktikforløb, skal du være opmærksom på, om der er sammenfald i tidspunktet for evt. andre studieaktiviteter og deres eksamen. Uddannelsesplanlægningen tager udgangspunkt i, at det er muligt at gennemføre et anbefalet studieforløb uden overlap. Men omkring valgfrie elementer og studieplaner som går ud over de anbefalede studieforløb, kan der forekomme overlap, alt efter hvilke studieaktiviteter du vælger.

Særligt for projektorienteret praktikforløb gælder det, at du skal have godkendt forløbet inden det starter. [Du kan læse mere omkring godkendelsesprocessen her]( https://intra.ruc.dk/index.php?id=43596 ””).

Registration through STADS-Selvbetjeningwithin the announced registration period, as you can see on the Studyadministration homepage.

When registering for study activities, please be aware of potential conflicts between teaching schedule and exam dates. The planning of study activities at Roskilde University is based on the recommended study programs which do not overlap. However, if you choose optional courses and/or study plans that goes beyond the recommended study programs, an overlap of lectures or exam dates may occur depending on which activities you choose.

Please be aware of the approval requirements for a project-oriented internship. [You can read more about the approval process here] (https://intra.ruc.dk/nc/en/students/student-hub/student-hub/ruc-studie-og-karrierevejledning/internship/project-oriented-internship/).

Uddybende beskrivelse

Det tværfaglige projektforløb tilrettelægges i samarbejde med praktikværten og indebærer dels det daglige arbejde på det pågældende praktiksted og undervisningsaktiviteter på RUC. Omfanget af praktikken, inkl. deltagelse i undervisning, portfoliearbejde, rapportskrivning, vejledning og eksamen, skal i timer svare til 30 ECTS (ca. 810 timer), og arbejdet skal kunne tilrettelægges på en måde, som muliggør dette. Den studerende er selv ansvarlig for at sikre, at såvel arbejdsopgaver hos praktikstedet som forpligtigelser overfor universitetet gennemføres.

Foruden at indgå i det daglige arbejde på det pågældende praktiksted deltager den studerende i undervisningsaktiviteter på RUC.

På Performance-design udarbejder den studerende en skriftlig opgave, som indeholder to forskellige elementer:

  1. en portfolio over egen performance-designpraksis. Portfolien skal indeholde en ny produktion, der afspejler den studerendes arbejde på praktikstedet. Arbejdet med portfolio understøttes af kurset ”Performance-design som situeret praksis”, hvor særligt de første 5 kursusgange er målrettet dette arbejde.

  2. enten

a) en medieproduktion, der viser en diskussion af professionelle og videnskabelige problemstillinger med praktikstedet. Opgaven skal indeholde en auditiv og/eller visuel præsentation på maksimalt 5 minutter samt en skriftlig refleksion på minimum 4.800 antal tegn og maksimalt 7.200 antal tegn inkl. mellemrum.

Præsentationen (eller dokumentation af præsentationen) skal have et format, som kan afleveres i digital form.

b) Eller en skriftlig opgave, der præsenterer et afgrænset praktisk projekt inden for praktikopholdets rammer og reflekterer over designets kulturelle, samfundsmæssige og æstetiske indplacering i praktikstedets specifikke virkefelt. Opgaven skal have et omfang på 5-6 normal á 2400 anslag (inkl. mellemrum), inklusiv forside, indholdsfortegnelse og litteraturliste, men eksklusiv eventuelle bilag.

Den studerende modtager desuden vejledning på fag 2.

Forventet arbejdsindsats (ECTS-deklaration)

Praktikken skal minimum udgøre 600 arbejdstimer for at få tildelt 30 ECTS-point.

Studieleder/faglig koordinator
Margit Neisig (neisig@ruc.dk)
Anja Mølle Lindelof (lindelof@ruc.dk)
Eksamensadministration
ISE Studieadministration (ise-studieadministration@ruc.dk)
IKH Studieadministration (ikh-studieadministration@ruc.dk)
Aktivitetsansvarlig
Margit Neisig (neisig@ruc.dk)
Anja Mølle Lindelof (lindelof@ruc.dk)
Prøveform

For uddybende information vedrørende censur og bedømmelse på de to fag læs her: Studieordninger på RUC

Bedømmelse

Bestået/Ikke bestået

7-trins-skalaen

Censur

Ingen

Intern

ECTS
30
Forudsætning for deltagelse

Praktikken skal minimum udgøre 600 arbejdstimer for at få tildelt 30 ECTS-point. Derudover er der afsat ca. 200 timer til kursusdeltagelse, opgaveskrivning og eksamen.

Gruppeprøve eller individuel prøve

Individuel

Hjælpemidler til eksamen

Alle

Læringsudbytte/bedømmelseskriterier
  • Viden om de to fags teorier, begreber og metoder til at beskrive, forstå, analysere, vurdere og ændre praksis,

  • Viden om faglige og tværfaglige problemstillinger i konkrete praksissammenhænge.

  • Færdigheder i at vurdere ogvælge blandt fagområdets videnskabeligt forankrede teorier, medoder og redskaber.

  • Færdigheder i at præsentereog begrundeegenfagligeprofilogatgøredettepåetkvalificeret teoretisk ogmetodisk grundlag

  • Færdighed i at formidle og diskutere professionelle og videnskabelige problemstillinger med fagfæller og ikke-specialister

  • Kompetence til selvstændigt og reflekteret at kunne anvende fagenes af fagområdernes teorier og metoder i en konkret arbejdspraksis

  • Kompetence til at indgå i samt planlægge og gennemføre komplekse og uforudsigelige arbejds- og udviklingssituationer med inddragelse af flere fagligheder

Overordnet indhold

Målet med den tværfaglige praktik er, at den studerende opnår evne til at beskrive og reflektere over et selvstændigt udført arbejde, hvori en eller flere problemstillinger inden for uddannelsens to fagligheder behandles.

Problemstillingen defineres og motiveres, og løsningen af den planlægges og gennemføres selvstændigt og med inddragelse af teorier og metoder fra de to fag. Før forløbet kan indledes, skal den studerende have godkendt en praktikaftale.

Den studerende vælger selv praktiksted på baggrund af faglig interesse og arbejdsmarkedsrelevans. Studienævnet skal ved sin behandling af ansøgningen sikre, at den studerende gennem det tværfaglige praktikforløb opnår faglige kompetencer, der i omfang og niveau svarer til de kompetencer, der kan opnås gennem det ordinære uddannelsesforløb.

Prøveform

Prøven består af en projektportfolio og en mundtlig prøve på baggrund af del 3, praktikprojektet på Virksomhedsstudier.

I forbindelse med praktikforløbet udarbejdes en praktikportfolio, der består af 3 dele:

På Performance-design udarbejder den studerende:

  1. En portfolio over egen performance-designpraksis. Portfolien kan indeholde tidligere arbejder og mindst en ny produktion, der afspejler den studerendes arbejde på praktikstedet. Arbejdet med portfolio understøttes af kurset ”Performance-design som situeret praksis”, hvor særligt de første 5 kursusgange er målrettet dette arbejde. Den studerende anbefales derfor at følge kurset "Performance-design som situeret praksis" og modtager desuden vejledning på fag 2.
    Den skriftlige portfolio skal have et omfang på minimum 24.000 antal tegn inkl. mellemrum og må have et omfang på maksimalt 36.000 antal tegn inkl. mellemrum. Omfangskravene er inklusive forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusiv eventuelle bilag. Opgaver, der ikke overholder omfangskravene, afvises fra bedømmelse og der er anvendt et eksamensforsøg
  2. En produktion eller skriftlig opgave

    a. en produktion, der viser en diskussion af professionelle og videnskabelige problemstillinger med praktikstedet. Opgaven skal indeholde en auditiv og/eller visuel præsentation på max 5 minutter samt en skriftlig refleksion. Omfanget må være på minimum 4.800 antal tegn inkl. mellemrum og må have et omfang på maksimalt 7.200 antal tegn inkl. mellemrum. Omfangskravene er inklusive forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusiv eventuelle bilag. Opgaver, der ikke overholder omfangskravene, afvises fra bedømmelse og der er anvendt et eksamensforsøg. Præsentationen (eller dokumentation af præsentationen) skal have et format, som kan afleveres i digital form.

    b. Eller en skriftlig opgave, der præsenterer et afgrænset praktisk projekt inden for praktikopholdets rammer og reflekterer over designets kulturelle, samfundsmæssige og æstetiske indplacering i praktikstedets specifikke virkefelt. Omfanget må være på minimum 12.000 antal tegn inkl. mellemrum og må have et omfang på maksimalt 14.400 antal tegn inkl. mellemrum. Omfangskravene er inklusive forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusiv eventuelle bilag. Opgaver, der ikke overholder omfangskravene, afvises fra bedømmelse og der er anvendt et eksamensforsøg.

Den studerende anbefales at følge kurset "Performance-design som situeret praksis" og modtager desuden vejledning på fag 2.

På Virksomhedsstudier udarbejder den studerende:

  1. En praktikprojektrapport.
    Praktikrapportens mundtlige prøveform, form og indhold er beskrevet i beskrivelsen af projektorienterede praktikforløb andet sted i denne studieordning (15 ECTS ).
Undervisnings- og arbejdsform

Det tværfaglige projektforløb tilrettelægges i et samarbejde med praktikværten, RUC og den studerende, og det indebærer dels det daglige arbejde på det pågældende praktiksted og undervisningsaktiviteter på RUC. Omfanget af praktikken, inkl. deltagelse i undervisning, portfoliearbejde, , vejledning og eksamen, skal i timer svare til 30 ECTS (ca. 810 timer), og arbejdet skal kunne tilrettelægges på en måde, som muliggør dette. Den studerende er selv ansvarlig for at sikre, at såvel arbejdsopgaver hos praktikstedet som forpligtigelser overfor universitetet gennemføres.

Foruden at indgå i det daglige arbejde på det pågældende praktiksted deltager den studerende i undervisningsaktiviteter på RUC.

Eksamenskode(r)
Eksamenskode(r) : U40950 / U41038
Sidst ændret 31/01/2022

Undervisningsgange:

Vis kursusgange for Hold: 1 Find kalender (1) PDF til print (1)

Mandag 20-12-2021 10:00 - 20-12-2021 10:00 i uge 51
Tværfaglig projektorienteret praktikforløb - 30 ECTS - Aflevering (PD, VS)

Mandag 03-01-2022 08:15 - Mandag 31-01-2022 18:00 i uge 01 til uge 05
Tværfaglig projektorienteret praktikforløb - 30 ECTS - Mudtlig prøve (PD, VS)

Tirsdag 01-02-2022 08:15 - Mandag 28-02-2022 18:00 i uge 05 til uge 09
Tværfaglig projektorienteret praktikforløb - 30 ECTS - Mudtlig omprøve (PD, VS)