PDF til print    Find kalender

Tværfaglig projektorienteret praktikforløb (30 ECTS) - PBP/PSYK

Semester
E2021
Uddannelse
Plan, By og Proces * / Psykologi *
Aktivitetstype
Praktik
Undervisningssprog
Dansk
Tilmelding

Tilmelding sker via STADS-Selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside.

Når du tilmelder dig et projektorienteret praktikforløb, skal du være opmærksom på, om der er sammenfald i tidspunktet for evt. andre studieaktiviteter og deres eksamen. Uddannelsesplanlægningen tager udgangspunkt i, at det er muligt at gennemføre et anbefalet studieforløb uden overlap. Men omkring valgfrie elementer og studieplaner som går ud over de anbefalede studieforløb, kan der forekomme overlap, alt efter hvilke studieaktiviteter du vælger.

Særligt for projektorienteret praktikforløb gælder det, at du skal have godkendt forløbet inden det starter. [Du kan læse mere omkring godkendelsesprocessen her]( https://intra.ruc.dk/index.php?id=43596 ””).

Uddybende beskrivelse

Det anbefales af hensyn specialeprocessen, at praktikperioden påbegyndes 1 måned før semesterstart. Dette betyder pr. 1 januar og 1 august for hhv. forårssemesteret og efterårssemesteret.

Kurset den studerende skal følge hedder Profilkursus - mellem universitet, profession og praksis - læs mere her: Profilkursus - mellem universitet, profession og praksis

Projektforløbet

Praktikforløb, forelæsninger, studenteroplæg samt vejledning.

Forventet arbejdsindsats (ECTS-deklaration)

Praktikken skal minimum udgøre 800 arbejdstimer, inkl 200 timers kursusdeltagelse og opgave/projektskrivning, for at få tildelt 30 ECTSpoint.

Studieleder/faglig koordinator
Katrine Hartmann-Petersen (katrineh@ruc.dk)
Aktivitetsansvarlig
Jørgen Rafn (rafn@ruc.dk)
Katrine Hartmann-Petersen (katrineh@ruc.dk)
Prøveform

For uddybende information vedrørende censur og bedømmelse på de to fag læs her: Studieordninger på RUC

Bedømmelse

Bestået/Ikke bestået

7-trins-skalaen

Censur

Ingen

Intern

ECTS
30
Gruppeprøve eller individuel prøve

Iindividuel prøve.

Læringsudbytte/bedømmelseskriterier
  • De to fags teorier, begreber og metoder til at beskrive, forstå, analysere, vurdere og ændre praksis,

  • Mødet mellem fagenes teorier, metoder og begreber sammenholdt med fagområdets praksis,

  • Faglige problemstillinger i konkrete praksissammenhænge.

  • At kunne beskrive, analysere og diskutere konkrete praktiske problemstillinger ved hjælp af fagenes teorier, begreber og metoder,

  • At kunne finde, vurdere og anvende relevante kilder og litteratur til løsning af konkrete problemstillinger,

  • At kunne formidle viden, planlægge og indgå i dialog med såvel eksperter som samfundsaktører omkring udførelse af konkrete opgaver indenfor uddannelsens område herunder planlægningsopgaver, der berører og indrager borgere.

  • At kunne indgå i udarbejdelse af planlægningstiltag med udgangspunkt i kritisk anvendelse af fagområdernes teorier og metoder

  • At kunne udvikle egen faglighed på baggrund af en kritisk stillingtagen til praktikopgavernes samfundsmæssige betydning.

Overordnet indhold

Med udgangspunkt i de teoretiske færdigheder studierne har givet, kan denne viden anvendes med et teoretisk og/eller praktisk udgangspunkt i et praktikophold.

Studerende der vælger at gå i praktik skal deltage i mindst 4 kursusgange på Plan, By og Proces, samt følge de praktikunderstøttende aktiviteter på Plan, By Proces.

Prøveform

Skriftlig aflevering af 2 papers og præsentation på offentligt PBP arrangement (Plan By & Proces) samt praktik portfolio med mundtligt forsvar (Psykologi).
Den studerende skal i løbet af sit praktikophold aflevere følgende hos Plan, By og Proces:

  • Et essay, der skal have et omfang på minimum 9.600 antal tegn inkl. mellemrum og må have et omfang på maksimalt 14.400 antal tegn inkl. mellemrum. Omfangskravene er inklusive forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusiv eventuelle bilag. Opgaver, der ikke overholder omfangskravene, afvises fra bedømmelse og der er anvendt et eksamensforsøg.Skal indeholde metodiske refleksioner i forhold til praktikforløbet og de undersøgelsesmetoder der kan anvendes.
  • Et essay, der skal have et omfang på minimum 9.600 antal tegn inkl. mellemrum og må have et omfang på maksimalt 14.400 antal tegn inkl. mellemrum. Omfangskravene er inklusive forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusiv eventuelle bilag. Opgaver, der ikke overholder omfangskravene, afvises fra bedømmelse og der er anvendt et eksamensforsøg.Skal indeholde teoretiske refleksioner over hvilke af fagets tilgange der med fordel kan bruges i en analyse.
  • Præsentation på offentligt fyraftens arrangement på PBP primært fokuseret på refleksion over læringsudbytte i praktikforløbet.

Den studerende har i løbet af sit praktikophold følgende forpligtigelser hos Psykologi:

Den studerende har udarbejdet en praktikportefolio indeholdende 4 nedenstående elementer, som danner udgangspukt for en mundtlig eksamen:

  • Identificering af vidensindhold i faglig praksis: Den studerende skal beskrive kandidatuddannelsens faglige relevans for de arbejdsopgaver, den studerende arbejder med i det særligt tilrettelagte praktikforløb. Den studerende skal udvælge og udpege et særligt arbejdsområde til videre analyse og bearbejdning.
  • Anvendelse af teorier og metoder i praksis: Den studerende skal gøre rede for, hvordan teorier og metoder indenfor kandidatuddannelsen anvendes/kan anvendes indenfor det udpegede arbejdsområde.
  • Identificering og diskussion af relevant teori: Den studerende skal udvælge og begrunde den for kandidatuddanelsen relevante teori til at analysere fagligt centrale og relevante elementer af det udvalgte arbejdsområde og diskutere relationen mellem faglig praksis, forskning og videnskab for det udvalgte arbejdsområde.
  • Refleksion: Refleksion over erfarede praksisser indenfor det faglige arbejdsområde og egen faglig læring. Refleksionen skal begrundes teoretisk.

De fire elementer vægtes nogenlunde ligeligt, og samlet set skal praktikportefolien have et omfang på minimum 48.000 antal tegn inkl. mellemrum og må have et omfang på maksimalt 67.200 antal tegn inkl. mellemrum. Omfangskravene er inklusive forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusiv eventuelle bilag. Opgaver, der ikke overholder omfangskravene, afvises fra bedømmelse og der er anvendt et eksamensforsøg

Det projektorienterede praktikforløb bedømmes ved en mundtlig prøve på grundlag af praktikportefolioen. Bedømmelsen er en samlet bedømmelse af portefolioen og den mundtlige prøve.

Eksaminationen foregår som en samtale mellem den studerende, eksaminator og medbedømmer. Den studerende eksamineres med udgangspunkt i den samlede portefolio. Bedømmelsen gennemføres på grundlag af uddannelsens samlede kompetenceprofil under hensyntagen til kriterier for det konkrete praktikforløb

Undervisnings- og arbejdsform

Praktikken skal minimum udgøre 800 arbejdstimer, inkl 200 timers kursusdeltagelse og opgave/projektskrivning, for at få tildelt 30 ECTS-point.

Praktikforløb, forelæsninger, studenteroplæg samt vejledning

Eksamenskode(r)
Eksamenskode(r) : U40380 / U41518
Sidst ændret 09/09/2021

Undervisningsgange:

Vis kursusgange for Hold: 1 Find kalender (1) PDF til print (1)

Onsdag 12-01-2022 10:00 - 12-01-2022 10:00 i uge 02
Tværfaglig projektorienteret praktikforløb (30 ECTS) - Aflevering (PBP/PSYK)

Mandag 17-01-2022 08:15 - Mandag 31-01-2022 17:00 i uge 03 til uge 05
Tværfaglig projektorienteret praktikforløb (30 ECTS) - Mundtlig eksamensperiode (PBP/PSYK)

Tirsdag 01-02-2022 08:15 - Mandag 28-02-2022 17:00 i uge 05 til uge 09
Tværfaglig projektorienteret praktikforløb (30 ECTS) - Mundtlig reeksamensperiode (PBP/PSYK)