PDF til print    Find kalender

Tværfaglig projektorienteret praktikforløb (30 ECTS) PBP/SUND

Semester
E2021
Uddannelse
Plan, By og Proces * / Sundhedsfremme og Sundhedsstrategier *
Aktivitetstype
Praktik
Undervisningssprog
Dansk
Tilmelding

Tilmelding sker via STADS-Selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside.

Når du tilmelder dig et projektorienteret praktikforløb, skal du være opmærksom på, om der er sammenfald i tidspunktet for evt. andre studieaktiviteter og deres eksamen. Uddannelsesplanlægningen tager udgangspunkt i, at det er muligt at gennemføre et anbefalet studieforløb uden overlap. Men omkring valgfrie elementer og studieplaner som går ud over de anbefalede studieforløb, kan der forekomme overlap, alt efter hvilke studieaktiviteter du vælger.

Særligt for projektorienteret praktikforløb gælder det, at du skal have godkendt forløbet inden det starter. [Du kan læse mere omkring godkendelsesprocessen her]( https://intra.ruc.dk/index.php?id=43596 ””).

Uddybende beskrivelse

Kurset den studerende skal følge hedder Profilkursus - mellem universitet, profession og praksis - læs mere her: Profilkursus - mellem universitet, profession og praksis

Forventet arbejdsindsats (ECTS-deklaration)

Den forventede arbejdsindsats svarende til det tværfaglige projektorienterede projektforløb på 30 ECTS er ca. 810 timer, fordelt med 560 – 600 timer på opgaver på praktikstedet og 200-250 timer på praktikportfolio, deltagelse i kursusaktiviteter, eksamen m.m.

Studieleder/faglig koordinator
Kristian Nagel Delica (kdelica@ruc.dk)
Eksamensadministration
IMT Studieadministration (imt-studieadministration@ruc.dk)
Aktivitetsansvarlig
Katrine Hartmann-Petersen (katrineh@ruc.dk)
Prøveform

For uddybende information vedrørende censur og bedømmelse på de to fag læs her: Studieordninger på RUC

Bedømmelse

Bestået/Ikke bestået

7-trins-skalaen

Censur

Ingen

Intern

ECTS
30
Forudsætning for deltagelse

Praktikken skal minimum udgøre 800 arbejdstimer, inkl 200 timers kursusdeltagelse og opgave/projektskrivning, for at få tildelt 30 ECTS-point.

Gruppeprøve eller individuel prøve

individuel

Hjælpemidler til eksamen

alle

Læringsudbytte/bedømmelseskriterier
  • De to fags teorier, begreber og metoder til at beskrive, forstå, analysere, vurdere og ændre praksis,

  • Mødet mellem fagenes teorier, metoder og begreber sammenholdt med fagområdets praksis,

  • Faglige problemstillinger i konkrete praksissammenhænge.

  • At kunne beskrive, analysere og diskutere konkrete praktiske problemstillinger ved hjælp af fagenes teorier, begreber og metoder,

  • At kunne finde, vurdere og anvende relevante kilder og litteratur til løsning af konkrete problemstillinger,

  • At kunne formidle viden, planlægge og indgå i dialog med såvel eksperter som samfundsaktører omkring udførelse af konkrete planlægningsopgaver.

  • At kunne indgå i udarbejdelse af planlægningstiltag med udgangspunkt i kritisk anvendelse af fagområdernes teorier og metoder,

  • At kunne udvikle egen faglighed på baggrund af en kritisk stillingtagen til praktikopgavernes samfundsmæssige betydning.

Overordnet indhold

Målet med det særligt tilrettelagte praktikforløb er, at den studerende opnår en praksisindsigt i forhold til det formål, der er beskrevet for 3. semester på uddannelsen. Det er tillige målet, at den studerende opnår evne til at beskrive og reflektere over et selvstændigt udført arbejde. I forløbet får den studerende mulighed for at behandle fagligt relevante elementer af de problemstillinger, som vedkommende arbejder med i praksis. I den forbindelse skal den studerende reflektere over erfarede praksisser i feltet, egen faglig læring og relationen mellem praksis og forskning.

Studerende der vælger at gå i tværfaglig praktik skal følge profilkurset på Plan, By og Proces (men ikke gå til eksamen), hvor fokus er på samarbejde med praksis ud fra teoretiske og metodiske perspektiver og på udvikling af den studerendes faglige profil. Kurset er desuden specialeforberedende.

Løbende forpligtelser til Sundhedsfremme & sundhedsstrategier:

Deltagelse i projektseminar.
Der vil tidligt på semesteret blive afholdt et faciliteret projektseminar, hvor forventninger til praktikforløbet diskuteres.
Den studerende skal diskutere praktikforløbets relevans for de overordnede læringsmål samt mulige problemstillinger for det kommende praktikprojekt med vejleder inden praktikforløbet påbegyndes.

Deltagelse i midtvejsseminar.
Den studerende skal udarbejde en midtvejsrapport, der rundsendes til øvrige praktikanter inden midtvejsseminaret.

Midtvejsrapporten skal indeholde:

  • Refleksioner over praktikopholdet bestående af én sides beskrivelse af praktikstedets opgaver/aktiviteter og centrale problemstillinger disse adresserer samt den studerendes daglige opgaver i organisationen og af to sides refleksion over, hvilke af sundhedsfremmes teorier hhv. metoder, der har været særligt relevante for det hidtidige arbejde hos praktikværten og hvorfor
  • Praktikprojektets problemfelt og problemformulering (maksimalt 2.400 antal tegn inkl. mellemrum)
  • Udkast til praktikprojektets struktur (teori, metode, empiri, analyse

Ved det faciliterede midtvejsseminar vil problemstillinger omkring praktikforløbet blive diskuteret ligesom midtvejsrapporterne vil blive kommenteret af fagfællerne.

Prøveform

Prøven består af to dele. En knyttet til Plan, By og Proces, samt en til Sundhedsfremme og sundhedsstrategier.

Plan, By og Proces
Prøven for Plan, By og Proceser en Portfolio-eksamen:

Portefolio-eksamenen består af 5 mindre skriftlige arbejder samt en fremlæggelse i plenum på kurset. I de skriftlige arbejder skal der bl.a. redegøres og reflekteres over progressionen og sammenhængen i uddannelsesforløbet, herunder relationen mellem kombifag, samt reflekteres over mulige specialeemner, som vil styrke de studerendes kandidatprofil.

De 5 mindre arbejder kan omhandle:

- En refleksion over de praksisfelter, den studerende har arbejdet med tidligere i sit studieforløb

- En refleksion over, de metoder, den studerende har arbejdet med tidligere i sit studieforløb og præsenteres for på kurset

- En refleksion over de teorier, den studerende har arbejdet med tidligere i sit studieforløb og præsenteres for på kurset

- En refleksion over og en motivation for, de mulige specialeemner, den studerende ser for sig på nuværende tidspunkt

- En samlende refleksion over den studerendes profil, rettet mod arbejdsmarkedet, herunder hvordan den studerende ser sammenhænge mellem fag 1 og fag 2

Omfangskravet for et mindre skriftligt arbejde er 2.400 - 4.800 tegn inkl. mellemrum. De mindre skriftlige arbejder skal indeholde referencer til kursus- og anden litteratur hvor relevant, og skal indeholde en referenceliste. Referencelisten tæller ikke med i ovenstående maksimale anslag.

Den samlede portfolio afleveres ved kursets afslutning og danner baggrund for den endelige bedømmelse. For studerende i tværfaglig praktik, kan portfolioarbejdet bruges til at understøtte det skriftlige arbejde på den studerendes andet fag.

Omprøve: En 7-døgns (inkl. weekend og helligdage) skriftlig prøve, hvor relevant kursuslitteratur inddrages. Omfangskravet er minimum 43.200 tegn og maksimum 48.000 tegn inkl. mellemrum, Omfangskravene er inklusive forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusiv eventuelle bilag.

Sundhedsfremme
Prøveformen hos Sundhedsfremme og sundhedsstrategier udgør mundtlig prøve med udgangspunkt i udarbejdet praktikprojekt:

Praktikprojektets problemstilling skal relatere sig til teoretiske eller empiriske problemstillinger fra Sundhedsfremme & sundhedsstrategiers og gerne Fag1’s genstandsområde, som opholdet hos praktikværten (eller dennes aktiviteter) giver anledning til at belyse, men vælges i øvrigt frit af den studerende.

Det færdige praktikprojekt, der udarbejdes individuelt, skal indeholde

  1. Et executive summary på maksimalt 2.400 tegn inkl. mellemrum, der forholder sig til projektets indhold og til de væsentligste punkter, en læser særligt bør være opmærksom på.
  2. En hoveddel, som består af problemformulering, metode, empiri, teori, analyse og konklusion
  3. En udtalelse fra praktikværten omkring den studerendes faglige og beskæftigelsesmæssige kvalifikationer. (Udtalelsen tæller ikke med i karakterfastsættelsen.)

Projektet der skal have et omfang på minimum 60.000 antal tegn 84.000 antal tegn inkl. mellemrum. Omfangskravene er inklusive forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusiv eventuelle bilag. Opgaver, der ikke overholder omfangskravene, afvises fra bedømmelse og der er anvendt et eksamensforsøg. Praktikprojektet afvises fra eksamen, hvis det overstiger den maksimale projektomfang.

Praktikprojektet og refleksionerne kan være på engelsk, hvis arbejdssproget hos praktikværten er engelsk. Den afsluttende mundtlige eksamen er på dansk.

Der afholdes individuel mundtlig eksamen på baggrund af praktikrapporten.

Tidsmæssig placering

Det anbefales af hensyn specialeprocessen, at praktikperioden påbegyndes 1 måned før semesterstart. Dette betyder pr. 1 januar og 1 august for hhv. forårssemesteret og efterårssemesteret

Undervisnings- og arbejdsform

Praktikforløb, forelæsninger, studenteroplæg samt vejledning

Eksamenskode(r)
Eksamenskode(r) : U40380 / U40573
Sidst ændret 09/09/2021

Undervisningsgange:

Vis kursusgange for Hold: 1 Find kalender (1) PDF til print (1)

Onsdag 12-01-2022 10:00 - 12-01-2022 10:00 i uge 02
Tværfaglig projektorienteret praktikforløb (30 ECTS) - Aflevering (PBP/SUND)

Mandag 17-01-2022 08:15 - Mandag 31-01-2022 18:00 i uge 03 til uge 05
Tværfaglig projektorienteret praktikforløb (30 ECTS) - Mundtlig eksamensperiode (PBP/SUND)

Tirsdag 01-02-2022 08:15 - Mandag 28-02-2022 18:00 i uge 05 til uge 09
Tværfaglig projektorienteret praktikforløb (30 ECTS) - Mundtlig reeksamensperiode (PBP/SUND)