PDF til print Find kalender

Projekt i strategier og indsatser i bæredygtig omstilling

Titel
Projekt i strategier og indsatser i bæredygtig omstilling
Oversat titel

Project in strategies and actions in sustainable transition

Semester
E2022
Kandidatuddannelse i
Bæredygtig Omstilling (TekSam)
Aktivitetstype

Obligatorisk

Undervisningssprog
Dansk
Studieordning

Læs mere om uddannelsen og find din studieordning på ruc.dk

TILMELDING OG STUDIEADMINISTRATIV DATA
Tilmelding

Du skal tilmelde dig på stads i tilmeldingsperioden, som du kan se på intra

Tilmelding til projekteksamen: Du skal huske at bekræfte din tilmelding til projektet, ved at tilmelde dig eksamen med din projektgruppe, når projektdannelsen er slut. Du skal tilmelde dig via stads

Når du tilmelder dig studieaktiviteter, skal du være opmærksom på, om undervisning og eksamen i de forskellige studieaktiviteter er på samme tidspunkt. RUC planlægger studieaktiviteter sådan, at der ikke er overlap, hvis du følger dit anbefalede studieforløb. I forhold til valgfrie elementer og studieplaner, som afviger fra det anbefalede studieforløb, kan der dog forekomme overlap, alt efter hvilke kurser du vælger.

Deltagerantal
ECTS
15
Aktivitetsansvarlig
Tyge Kjær (tk@ruc.dk)
Jesper Holm (jh@ruc.dk)
Thomas Budde Christensen (tbc@ruc.dk)
Henrik Hauggaard-Nielsen (hnie@ruc.dk)
Jens Dorland (jensd@ruc.dk)
Studieleder
Bente Kjærgård (bkj@ruc.dk)
Undervisere

Ane Kirstine Aare, akaare@ruc.dk Bente Kjærgård, bkj@ruc.dk Bo Elling, be@ruc.dk Cristina C. Landt, cclj@ruc.dk Henrik Hauggaard-Nielsen, hnie@ruc.dk Jens Dorland, jens@ruc.dk Jeppe Nothlev Nørtoft, nothlev@ruc.dk Jesper Holm, jh@ruc.dk Niels Heine Kristensen, nheinek@ruc.dk Rikke Lybæk, rbl@ruc.dk Simon Bolwig, bolwig@ruc.dk Stine Rosenlund Hansen, stroha@ruc.dk Søren Lund, slund@ruc.dk Thomas Budde Christensen, tbc@ruc.dk Tobias Pape Thomsen, tpapet@ruc.dk Tyge Kjær, tk@ruc.dk Øystein Leonardsen, oel@ruc.dk

Studieadministration
IMT Studieadministration (imt-studieadministration@ruc.dk)
Aktivitetsnummer
U60019
FAGLIGT INDHOLD
Overordnet formål

projektet har til formål at give kompetencer til at analysere problemstillinger relateret til vilkår, effekter og potentialer for at udvikle strategier og indsatser for bæredygtig omstilling. Projektet kan udføres som et samarbejdsprojekt i dialog og/eller samarbejde med eksterne parter om en fælles relevant problemstilling, og/eller som et forskningsprojekt der bidrager til forskning og udvikling gennem indsamling og analyse af viden. Udgangspunkt kan være en miljørelateret problemstilling knyttet til et produkt, en værdikæde, en sektor og/eller et lokalområde.

Uddybende beskrivelse

Projekt i strategier og indsatser for bæredygtig omstilling knytter an til løsning af komplekse miljøproblemer i praksis eller bidrager til viden relateret til forskning og udvikling, herunder studier af effekter, potentialer og realiserbarhed af strategier og indsatser for bæredygtig omstilling. Problemer som oftest er komplekse og ikke har simple løsninger og ofte fordrer at der opbygges ny viden og kompetencer. Fokus er på vilkår, effekter, potentialer og realiserbarhed af strategier og indsatser for bæredygtig omstilling. Projektet kan udføres som et samarbejdsprojekt i dialog og/eller samarbejde med ekstern partner og kan indebære identifikation af problemets karakter og omfang, rammer for indsamling af viden om effekter eller potentialer for at udvikle strategier og indsatser, herunder inddragelse af aktører og netværk. Problemstillingen kan også fokusere på aktuel forskning og viden om miljøproblemet, herunder analyse og vurdering af eksisterende viden som grundlag for at formulere strategier og indsatser eller behov for at tilvejebringe ny viden. Udgangspunkt kan være en miljørelateret problemstilling knyttet til et produkt, en værdikæde, en sektor og/eller et lokalområde.

Pensum

Der opgives ikke pensum for projekt i strategier og indsatser for bæredygtig omstilling.

Projektarbejdet bygger på problemorientering, anvender teknisk-naturvidenskabelig og samfundsvidenskabelig viden og anlægger et omstillingsperspektiv. Projektet sigter på at undersøge, vurdere og foreslå strategier og indsatser for bæredygtig omstilling, herunder vurdere behov for ny viden og kompetenceopbygning inden for et afgrænset område.

Vidensgrundlaget for projekt i strategier og indsatser for bæredygtig omstilling bestemmes af den valgte problemformulering og hvad der er fokus på at analysere for at analysere og vurdere effekter, potentialer og realiserbarhed af strategier og indsatser for bæredygtig omstilling. Projektet bygger på en selvvalgt problemstilling som knytter an til et aktuelt miljøproblem som kan være knyttet til et produkt, en værdikæde, en sektor og/eller lokalområde. Den studerende vælger ud fra den valgte problemstilling begreber, teorier og metoder, fra såvel det teknisk-naturvidenskabelige som det samfundsvidenskabelig felt, som vurderes at udgøre et relevant grundlag for at besvare problemformuleringen og evt. arbejdsspørgsmål. Problemstillingen kan knytte an til et eller flere regulerings- og planfelter.

Vidensgrundlaget for projektarbejdet er betinget af miljøproblemets afgrænsning og de valg og fravalg som rammesætter problemformulering, teori og metode, analyse og løsningsforslag. Projektet forudsætter eksplicitte refleksioner over relevans og rækkevidde af eksisterende viden samt behov for at indsamle ny viden for at analysere, vurdere og formulere strategier og indsatser for bæredygtig omstilling. Det kan være spørgsmål relateret til behov for at kombinere begreber, teorier og metoder på nye måder eller behov for at tilvejebringe ny empirisk viden for at analysere og vurdere effekter, potentialer og realiserbarhed af omstillingstiltag.

Vidensgrundlaget for at udvikle visioner, strategier og indsatser for bæredygtig omstilling kan udgøre viden om miljømål, love og regler, planer, planprocesser, aktører såvel planindsatser som implementering og håndhævelse.

Vidensgrundlaget for projektet og relevansen af at integrere teknisk-naturvidenskabelig såvel som samfundsvidenskabelig viden drøftes med projektvejleder, opponentgruppe og opponentgruppens vejleder til problemformuleringsseminar og intern evaluering.

Tilrettelæggelse og indsats

Studieindsats Projektforløb i strategier og indsatser for bæredygtig omstilling på 15 ECTS svarer til en forventet arbejdsindsats på 405 timer. Heraf anvendes: 40 timer til semesterstart, herunder deltagelse i inspirationsoplæg, sessioner med ideudvikling, projektdannelse og sparring med medstuderende og potentielle projektvejleder. Afsluttes med gruppedannelse og formulering af projektbeskrivelse. 270 timer til udarbejdelse af projektrapport eksklusiv koordinering og udarbejdelse afskriftlige og mundtlige oplæg til problemformuleringsseminar og intern evaluering. 5 timer til udarbejdelse af studieforløbsbeskrivelse, inklusiv dialog med vejleder om progression i studieforløbet og ønsker til kompetenceprofil. 10 timer til møder med projektvejleder om projektets problemformulering, afgrænsning, teori og metode, analyseramme, indsamling og analyse af empiri, resultater og perspektiver samt drøftelse af studieforløbsbeskrivelse og progression i studieforløbet. Timer til projektvejledning er eksklusive timer anvendt til problemformuleringsseminar og intern evaluering. 20 timer til problemformuleringsseminar inklusiv koordinering og udarbejdelse af skriftligt oplæg til seminaret, og forberedelse af skriftlig og mundtlig peer feedback.
50 timer til intern evaluering inklusiv koordinering og udarbejdelse af skriftligt oplæg til intern evaluering, og forberedelse af skriftlig og mundtlig peer feedback.
10 timer til eksamen, eksklusive koordinering og forberedelse af mundtlig oplæg.

Læringsaktiviteter

Selvstændigt arbejde med planlægningsindsatser for bæredygtig omstilling Projektarbejdet i strategier og indsatser for bæredygtig omstilling bygger på selvstændigt arbejde med at analysere og vurdere effekter, potentialer og realiserbarhed af omstillingsinitiativer for at håndtere eller løse et aktuelt eller fremtidigt miljøproblem. Projektarbejdet sigter på at formulere og udvikle en omstillingsorienteret problemstilling, udvælge relevante begreber, teorier og metoder fra det samfundsvidenskabelige og det teknisk-naturvidenskabelig felt, styre indsamling af viden og empiriske data, samt analysere og vurdere og foreslå strategier og indsatser for bæredygtig omstilling på et afgrænset område. Projektarbejdet bygger på en selvvalgt problemformulering, begrunder og anvender begreber, teorier og metoder fra det teknisk-naturvidenskabelige felt og samfundsvidenskaberne, og anlægger et helhedsorienteret perspektiv på bæredygtig omstilling.

Projekt- og gruppedannelse Semesterstarten begynder med et fælles arrangement for alle studerende på kandidatuddannelsen i Bæredygtig omstilling (TekSam) og inkluderer studerende på 1. semester.

Semesterstartens fællesdel giver et overblik over aktuelle perspektiver på bæredygtig omstilling. Der vil være gæsteoplæg såvel som oplæg fra forskere som kan inspirere udvikling af projektideer, samling om projektideer og føre til projektdannelse relateret til bæredygtig omstilling. Semesterstarten afsluttes med gruppedannelse og tilmelding til projekt i strategier og indsatser for bæredygtig omstilling

Semesterstart og projektdannelse understøttes af potentielle projektvejledere.

Semesterstarten for 3. semester introducerer til aktivitetsbeskrivelsen for projektarbejdet og sætter fokus på hvordan selvstyrede projektforløb, som er rettet mod samarbejde med eksterne parter eller bidrager til opbygning af videnskabelig viden inden for et afgrænset område, indfrier studieordningens krav og bestemmelser til projekt i strategier og indsatser for bæredygtig omstilling. Der vil være indføring i hvordan studieforløbsbeskrivelser fortsat udgør grundlaget for at tage ansvar for egen læring og faglig specialisering, og hvordan studieforløbsbeskrivelser kan bidrage til progression i opbygning af ny viden og kompetencer.

Projektarbejde i grupper Projektarbejdet foregår i grupper af 2-6 studerende. Projektarbejdet understøttes efter projektdannelsen gennem faglig vejledning fra tildelt projektvejleder. Ud over faglig sparring med egen projektvejleder vil der i projektforløbet være peer sparring fra anden projektgruppe i forbindelse med obligatorisk problemformuleringsseminar og intern evaluering, og faglig sparring fra anden gruppes projektvejleder.

Projektvejledning Vejledning i 3. semesterprojekter inkluderer indledningsvis dialog om ønsker til individuel kompetenceprofil, set i lyset af viden og kompetenceopbygning relateret til 1. og 2. semesterprojektet. Fokus er på hvordan projektarbejdet kan bidrage til udvikling af ny viden og kompetencer relateret til analyse, vurdering og formulering af strategier og indsatser for bæredygtig omstilling inden for et afgrænset område.

Som udgangspunkt for projektvejledningen skal hvert medlem af projektgruppen udforme en studieforløbsbeskrivelse for projektarbejdet på3. semester. Den individuelle studieforløbsbeskrivelse skal indeholde refleksioner over ønsker til egen læring og specialisering, herunder opbygning af viden og kompetencer til samarbejde og koordinere processer i projektarbejdet samt indgå i dialog med fagfæller, evt. eksterne. Studieforløbsbeskrivelsen er et redskab til at reflektere over valg og fravalg og skabe grundlag for at reflektere kritisk over hvordan et aktuelt projekt bidrager til ønsket kompetenceprofil og til progression i det samlede uddannelsesforløb.

Projektgrupper forventes at tage initiativ til indkaldelse af vejleder til dialog om studieforløbsbeskrivelser og drøftelse af mål og perspektiver for det kommende projektarbejde. Videre forventes projektgruppen at tage initiativ til at indkalde og give et input til strukturering af møder med vejleder f.eks. gennem udarbejdelse af dagsorden eller læsevejledning for skriftlige oplæg.

Projektvejledningen foregår i respekt for at projektarbejdet er problemorienteret, tværfagligt og selvstyret. Studerende har frihed til vælge problemformulering inden for et afgrænset felt som knytter an til bæredygtig omstilling. Videre bygger projektarbejdet på at studerende selv vælger begreber, teorier og metoder og begrunder disse valg i forhold til at besvare problemformuleringen og selvstændigt indsamler og analyserer empirisk viden og data relateret til aktuelle såvel som fremtidige strategier og indsatser for bæredygtig omstilling.

Projektvejledning kan inkludere feedback på mundtlige såvel som skriftlige oplæg. Fokus kan være på: hvordan projektet bidrager til at analysere, vurdere og foreslå strategier og indsatser for bæredygtig omstilling. Hvordan den valgte problemformulering knytter an til samfundsvidenskabelige begreber, teorier og metoder og det teknisk-naturvidenskabelige grundlag for regulering, planlægning og bæredygtig omstilling. Hvordan den valgte problemstilling og den empiriske analyse bidrager til ny viden om effekter, potentialer og realiserbarhed af strategier og indsatser for bæredygtig omstilling.

Link til projektvejledningspraksis: https://intra.ruc.dk/fileadmin/assets/imt/Raad__naevn__udvalg_og_moeder/Studienaevn_for_geograf__plan__by___proces__spatiel_/Projektvejledningspraksis_for_TEKSAM.pdf.

Problemformuleringsseminar med peer feedback Problemformuleringsseminaret har fokus på 3. semesterprojektets problemfelt, relevansen af den valgte problemformulering i forhold til at undersøge, vurdere og foreslå strategier og indsatser for bæredygtig omstilling, og undersøgelsens design og tidsplan samt hvordan problemformulering og arbejdsspørgsmål knytter an til problemer relateret til omstilling i praksis eller til problemer relateret til forskning og udvikling af strategier og indsatser for bæredygtig omstilling.

Det skriftlige oplæg præsenterer argumenter for projektets problemfelt, problemformuleringens relevans, afgrænsning og refleksioner over hvordan evt. arbejdsspørgsmål relateret til at undersøge, vurdere og formulere strategier og indsatser for bæredygtig omstilling og bidrager til at besvare problemformuleringen. Oplægget forventes at indeholde refleksioner over valg af begreber, teorier og metoder, samfundsvidenskabelige såvel som teknisk-naturvidenskabelige, og hvordan evt. valg og fravalg rammesætter empiriindsamling og analyse af planlægningsindsatser. Projektets design og tidsplan kan beskrives i form af en kommenteret indholdsfortegnelse, referenceliste og en plan for arbejdet frem til intern evaluering.

Oplægget bør have et omfang der tillader feedback på problemfeltet, problemformuleringens relevans, undersøgelsens afgrænsning og design, herunder refleksioner over hvordan der kan tilvejebringes et vidensgrundlag som muliggør undersøgelse af den valgte problemformulering og evt. arbejdsspørgsmål samt forventninger til analysens resultater, og hvordan analysen vil kunne bidrage til ny viden om effekter og realiserbarhed af strategier og indsatser for bæredygtig omstilling.

Aktiviteten koordineres af de involverede projektgrupper som står for at indkalde projektvejledere og aftale aflevering af skriftlige oplæg samt tidspunkt og sted for problemformuleringsseminaret. Problemformuleringsseminaret afholdes i de anbefalede uger, evt. i ugen før eller næstkommende uge. For 2 projektgrupper afsættes der to timer til problemformuleringsseminar.

Opponentgruppe og opponentvejleder fremgår af oversigten over tildeling af vejledere til projekter.

Intern evaluering med peer feedback Den interne evaluering har fokus på sammenhænge mellem problemfelt, problemformulering, begreber, teorier og metoder, opstilling af analyseramme, indsamling af empiri, analyse og vurdering af effekter, potentialer og realiserbarhed af strategier og indsatser for bæredygtig omstilling.

Intern evaluering kan sætte fokus på: Giver den empiriske undersøgelse grundlag for at undersøge, vurdere og foreslå strategier og indsatser for bæredygtig omstilling? Er der mangler eller huller i den eksisterende viden og dermed behov for at indsamle ny viden for at vurdere potentielle effekter af aktuelle eller nye strategier og indsatser for bæredygtig omstilling? Hvordan rammesætter begreber, teorier og metoder fra det samfundsvidenskabelige såvel som det teknisk-naturvidenskabelige felt den empiriske analyse af omstillingsinitiativer, og den viden der indsamles? Hvordan vurdere den empiriske analyses resultater, rækkevidde og begrænsninger? Mangler der viden for at vurdere effekter og realiserbarhed af strategier og indsatser for bæredygtig omstilling?

Oplægget til intern evaluering bør have et omfang der tillader feedback på projektets røde tråd og hvordan projektet bidrager med ny viden som vil kunne bidrage til bæredygtig omstilling på et afgrænset område. Kan den empiriske analyses resultater omsættes i anbefalinger og forslag til at udvikle strategier og indsatser for bæredygtig omstilling?

Aktiviteten koordineres af de involverede projektgrupper som står for at indkalde projektvejledere og aftale aflevering af skriftlige oplæg samt tidspunkt og sted for intern evaluering. Intern evaluering afholdes i de anbefalede uger, evt. i ugen før eller næstkommende uge. For 2 projektgrupper afsættes der to timer til intern evaluering.

Opponentgruppe og opponentvejleder fremgår af oversigten over tildeling af vejledere til specialer.

Studieforløbsbeskrivelse Studieforløbsbeskrivelsen er et refleksionsdokument som bygger på at kandidatstuderende forventes at tage ansvar for egen læring, faglige udvikling og specialisering, herunder udvikle viden og kompetencer til at indgå i samarbejde, dialog og give feedback til fagfæller.

Studieforløbsbeskrivelsen bygger på at den studerende selvstændigt formulerer mål for ønsket tværfaglig kompetenceprofil og reflekterer over hvordan et givet projektforløb bidrager til opbygning af viden og kompetencer samt danner grundlag for specialiseret individuel kompetenceprofil. Studieforløbsbeskrivelsen giver videre et overblik over progression i kandidatstudieforløbet og hvordan successive projektforløb bidrager til at kunne varetage opgaver i regulering, planlægning og bæredygtig omstilling.

Studieforløbsbeskrivelsen for 3. semester har fokus på hvordan projektarbejdet bidrager til opbygning af viden og kompetencer relateret til aktuelle eller fremtidige behov for udvikling af strategier og indsatser for bæredygtig omstilling i praksis eller forskning og udvikling på et afgrænset område. Fokus er på opbygning af viden og kompetencer til at analysere og vurdere effekter, potentialer og realiserbarhed af aktuelle eller fremtidige strategier og indsatser for bæredygtig omstilling.

Studieforløbsbeskrivelsen afleveres til første møde med vejleder som grundlag for at drøfte ønsker til viden- og kompetenceopbygning, herunder ændringer i forhold til projektforløbet på 1. og 2. semester. Fokus er på hvordan projektarbejdet på 3. semester kan bidrage til ønsket individuel kompetenceprofil. Det kan være kompetencer i forhold til samarbejde med eksterne parter, udarbejde review af den videnskabelige litteratur på et givet område, udvikle metoder til at identificere og udvikle strategier og indsatser eller andre nøglekompetencer relateret til bæredygtig omstilling f.eks. etiske såvel som andre effekter, herunder utilsigtede effekter.

Studieforløbsbeskrivelsen fungerer fremadrettet i forhold til at studerende reflekterer over hvordan arbejdet med projektet bidrager til opbygning af viden og kompetencer relateret til strategier og indsatser for bæredygtig omstilling. Viden og kompetencer som er aktuelt relevante eller forventes at blive relevante grundet igangværende omstilling af produktion og forbrug. Studieforløbsbeskrivelsen anvendes afsluttende til at gøre status over hvordan 3. semesterprojektet bidrager til ønsket kompetenceprofil.

Link til skabelon for studieforløbsbeskrivelse: https://intra.ruc.dk/nc/for-studerende/alle-studier/teksam-miljoeplanlaegning/kandidat-i-teksam-miljoeplanlaegning/saerligt-for-teksam-miljoeplanlaegning/skabeloner-til-studieforloebsbeskrivelser/.

Studieforløbsbeskrivelsen afleveres sammen med projektet.

Udbudsformat 

På campus Projektarbejdet og de obligatoriske aktiviteter foregår på campus: semesteropstart og projektdannelse, projektvejledning, problemformuleringsseminar, intern evaluering og mundtlig eksamen.

Projektarbejdet anbefales at foregå på campus da det giver mulighed for uformel sparring med vejledere og andre projektgrupper og bidrager til et godt studiemiljø.

Evt. andre mødesteder Semesteropstart og projektdannelse kan foregå som internat på andre lokaliteter.

Virtuelt Under særlige forhold kan projektvejledning foregå virtuelt efter aftale f.eks. via TEAMS/ZOOM/SKYPE.

Undervisningsevaluering

Det anbefales, at projektgruppen løbende evaluerer læringsfællesskabet og samarbejdet. Hvis gruppen oplever problemer med samarbejdet kan den anmode vejlederen om hjælp.

Vejleder efterspørger mundtlig feedback på vejledningen fra gruppen minimum to gange i projektforløbet, men gruppen kan give feedback på vejledningen gennem hele forløbet, hvis der er behov for en fornyet forventningsafstemning. Den skriftlige evaluering går til vejleder, studieleder og studienævn med henblik på kvalitetsudvikling af uddannelsen. Se mere om evalueringerne på studienævnets side på intranettet.

Program

E2022

Semesterstart Semesterstart og projektdannelse foregår fra 1.-7. september.

Projekttilmelding og vejlederønsker Projekttilmelding 9. september. Ved projekttilmelding opgives vejlederønsker i samme felt som projektbeskrivelsen.

Vejledertildeling Vejleder til 3. semester projekt tildeles uge 37/38.

Problemformuleringsseminar Problemformuleringsseminar anbefales afholdt i ugerne: 40/41.

Intern evaluering Intern evaluering anbefales afholdes i ugerne: 46/47/48.

Afleveringer Projekt afleveres 4. januar 2023

Mundtlig eksamen og eksaminationsemner Mundtlig eksamensperiode: 18.-31. januar 2023

BEDØMMELSE
Læringsmål 

Viden, færdigheder og kompetencer:

  • kan udvælge videnskabelig og praksisrelateret viden for at analysere, vurdere og skabe grundlag for at formulere strategier og indsatser for at fremme bæredygtig omstilling

  • kan udvælge teorier, begreber og metoder til at analysere og vurdere effekter, potentialer og realiserbarhed af strategier og indsatser for bæredygtig omstilling i et helhedsorienteret perspektiv

  • kan tilrettelægge og formulere problemstillinger i samarbejde med eksterne parter og/eller bidrage til videnskabelig viden på feltet

  • kan på et tværvidenskabeligt grundlag kombinere samfundsvidenskabelige og teknisk-naturvidenskabelige teorier og metoder i analyser af bæredygtig omstilling

  • kan formidle videnskabelig som praksisrelateret viden om strategier og indsatser for bæredygtig omstilling til eksperter og lægfolk samt indgå i tværfaglig dialog og samarbejde med involverede parter for at udvikle visioner, indsatser og strategier for bæredygtig omstilling

  • kan selvstændigt udvikle egen faglighed på baggrund af kritisk refleksion over kompetencer til at indgå i samarbejde og faglige diskussioner samt give konstruktiv feedback til fagfæller i forhold til at anbefale og udvikle strategier og indsatser for bæredygtig omstilling i praksis.

Prøveform
Projekteksamen i gruppe med individuel bedømmelse

Grupperne kan bestå af 2-6 studerende.

Projektrapporten skal for:
- 2 studerende have et omfang på 86.400-141.600 tegn inkl. mellemrum.
- 3 studerende have et omfang på 96.000-163.200 tegn inkl. mellemrum.
- 4 studerende have et omfang på 96.000-163.200 tegn inkl. mellemrum.
- 5 studerende have et omfang på 100.800-172.800 tegn inkl. mellemrum.
- 6 studerende have et omfang på 100.800-172.800 tegn inkl. mellemrum.
Omfangskravene er inklusive eventuel forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer og andre illustrationer, men eksklusive eventuelle bilag.

Projektrapporten skal forsynes med et resumé på dansk eller engelsk, der indgår i bedømmelsen samt individuelle studieforløbsbeskrivelser

Eksaminationstiden inkl. votering fastsættes således:
Ved 2 studerende 60 minutter.
Ved 3 studerende 75 minutter.
Ved 4 studerende 90 minutter.
Ved 5 studerende 105 minutter.
Ved 6 studerende 120 minutter.

Stave- og formuleringsevnen i projektrapporten indgår i bedømmelsen.

Tilladte hjælpemidler ved prøven: alle.

Bedømmelse: bestået/ikke-bestået

Censur: intern medbedømmer
Omprøveform
Samme som ordinær eksamen / same form as ordinary exam
Prøveform ved særlige tilfælde
Prøveform og bedømmelses-kriterier (udmøntet)

Prøvens udgangspunkt Udgangspunktet for prøven er aktiv deltagelse i problemformuleringsseminar og intern evaluering samt aflevering af to skriftlige produkter: projekt i planlægning for bæredygtig omstilling og individuel studieforløbsbeskrivelse.

Evt. oplæg, varighed Prøven indledes med et mundtligt oplæg af 5 minutters varighed. Oplægget bygger på et antal eksaminationsemner stillet af projektvejleder.

Er der flere deltagere i projektet, fordeler de studerende eksaminationsemner mellem sig. Evt. kan emnerne fordeles efter lodtrækning.

Eksaminationsemner udarbejdes af projektvejleder og sendes via mail 3 dage før mundtlig eksamen.

De studerende fordeler eksaminationsemner, koordinerer fremlæggelsen og forbereder sig til eksamen som gruppe.

De individuelle oplæg kan adressere vidensgrundlag, vilkår og effekter af aktuelle såvel som potentielle planlægningsindsatser på et afgrænset område samt reflektere over behov for ny viden for at analysere, vurdere og foreslå planlægningsindsatser som fremmer bæredygtig omstilling.

Efterfølges af spørgsmål inden for projektrapportens område og dialog.

Prøven foregår som en samtale med eksaminator og ekstern censor. Dialogen kan omfatte spørgsmål inden for hele projektet område, herunder problemformuleringen og analysens anknytning til planlægning på et afgrænset område.

Omfangskrav Omgangskrav for 3. semesterprojekter er eksklusive individuel studieforløbsbeskrivelse. Omfanget af individuel studieforløbsbeskrivelse anbefales at være på max. 7.200 anslag.

Øvrige formalia Projekt i planlægning for bæredygtig omstilling skal indeholde et resumé på engelsk på max. 2.400 anslag.

Resuméet skal adressere den selvvalgte problemstilling, projektets metodiske valg, analysens tyngdepunkt og resultater samt fremhæve de væsentligste konklusioner for at for analysere, vurdere og foreslå offentlige såvel som private planlægningsindsatser for bæredygtig omstilling.

Stave- og formuleringsevnen indgår i bedømmelsen.

I vurdering af stave- og formuleringsevne er der vægt på videnskabelig, klar og præcis sprogbrug.

Resumé, stave- og formuleringsevne samt studieforløbsbeskrivelse indgår i den samlede bedømmelse.

Bedømmelseskriterier I bedømmelsen af projekt i strategier og indsatser for bæredygtig omstilling vil der blive lagt vægt på i hvor høj udstrækning den studerende demonstrerer og

• Kan formulere en miljø- og ressourcerelateret problemstilling som sigter på at analysere og vurdere vilkår, effekter og potentialer samt realiserbarhed af strategier og indsatser for bæredygtig omstilling, evt. i samarbejde med ekstern partner og/eller som led i at bidrage til videnskabelig viden på et afgrænset felt

• Kan udvælge relevant teknisk-naturvidenskabelig og samfundsvidenskabelig viden samt indsamle praksisrelateret viden for at analysere og vurdere effekter, potentialer og realiserbarhed af strategier og indsatser for bæredygtig omstilling

• Kan kombinere samfundsvidenskabelige og teknisk-naturvidenskabelige teorier og metoder til at analysere og vurdere effekter, potentialer og realiserbarhed af strategier og indsatser for bæredygtig omstilling

• kan formidle videnskabelig såvel som praksisrelateret viden til eksperter og lægfolk og bidrage til at udvikle visioner, indsatser og strategier for bæredygtig omstilling

• kan selvstændigt reflektere over behov for viden og kompetencer for at analysere, vurdere og foreslå strategier og indsatser for bæredygtig omstilling.

Og hvorvidt projektet opfylder alle formelle krav.

Eksamenskode(r)
Eksamenskode(r) : U60019
Sidst ændret 30/05/2022

Undervisningsgange:

Vis kursusgange for Hold: 1 Find kalender (1) PDF til print (1)

Torsdag 01-09-2022 09:00 - 01-09-2022 16:45 i uge 35
Projekt i strategier og indsatser i bæredygtig omstilling - Projektdannelse (BOMS)

Fredag 02-09-2022 09:00 - 02-09-2022 16:45 i uge 35
Projekt i strategier og indsatser i bæredygtig omstilling - Projektdannelse (BOMS)

Mandag 05-09-2022 09:00 - 05-09-2022 16:45 i uge 36
Projekt i strategier og indsatser i bæredygtig omstilling - Projektdannelse (BOMS)

Tirsdag 06-09-2022 09:00 - 06-09-2022 16:45 i uge 36
Projekt i strategier og indsatser i bæredygtig omstilling - Projektdannelse (BOMS)

Onsdag 07-09-2022 09:00 - 07-09-2022 16:45 i uge 36
Projekt i strategier og indsatser i bæredygtig omstilling - Projektdannelse (BOMS)

Fredag 09-09-2022 10:00 - 09-09-2022 10:00 i uge 36
Projekt i strategier og indsatser i bæredygtig omstilling - Deadline for vejlederansøgning (BOMS)

Mandag 03-10-2022 08:15 - Fredag 14-10-2022 18:00 i uge 40 og uge 41
Projekt i strategier og indsatser i bæredygtig omstilling - Problemformuleringsseminar (BOMS)

Tirsdag 25-10-2022 08:15 - 25-10-2022 18:00 i uge 43
Projekt i strategier og indsatser i bæredygtig omstilling - Specialeopstart (BOMS)

Mandag 14-11-2022 08:15 - Fredag 02-12-2022 18:00 i uge 46 til uge 48
Projekt i strategier og indsatser i bæredygtig omstilling - Intern evaluering (BOMS)

Onsdag 04-01-2023 10:00 - 04-01-2023 10:00 i uge 01
Projekt i strategier og indsatser i bæredygtig omstilling - Projektaflevering (BOMS)

Mandag 16-01-2023 08:15 - Tirsdag 31-01-2023 18:00 i uge 03 til uge 05
Projekt i strategier og indsatser i bæredygtig omstilling - Mundtlig eksamensperiode (BOMS)

Onsdag 01-02-2023 08:15 - Tirsdag 28-02-2023 18:00 i uge 05 til uge 09
Projekt i strategier og indsatser i bæredygtig omstilling - Mundtlig reeksamensperiode (BOMS)