PDF til print Find kalender

Logik og diskret matematik

uddannelse Den naturvidenskabelige bacheloruddannelse
sted Lokale III (27.2-054)
Undervisningssprog Dansk
Kursus starter 11-03-2013
Kursus slutter 02-05-2013
forudsætninger

Den vigtigste forudsætning for deltagelse i kurset er en interesse for abstrakte tænkemåder samt formelle beskrivelser og argumenter.

Indhold

Kurset vil beskæftige sig med propositions- og prædikat-logik (uformel såvel som formel), mængder og funktioner, elementær kombinatorik og talteori, relationer, grafer og formelle sprog.

Kursusdage

Foråret 2013, blok B: Mandage kl. 13-16 og torsdage kl. 9-12, i perioden fra den 11. marts til den 2. maj 2013 samt evalueringsperiode fra den 6. juni til den 13. juni 2013.

kursusform

Vekslen mellem oversigtsforedrag, gruppe- og individuelt arbejde med teoriopbyggende problemstillinger og opgaver, samt forskellige typer af skriftlige opgaver.

mål

Målet med kurset er at give deltagerne et indledende kendskab til logik og diskret matematik og anvendelsen heraf som modelleringsredskab og som specifikations- og kommunikationsredskab i natur-videnskabelige (ikke mindst datalogiske og molekylærbiologiske) sammen¬hænge. Derudover skal kurset give deltagerne øvelse i mundtlig og skriftlig formidling af logiske og algoritmiske ræsonnementer. Der lægges vægt på både indøvelsen af logikken og den diskrete matematiks begrebsapparat samt forståelsen af hvad der foregår i en given anvendelsessituation. Kurset er specielt relevant for studerende der er interesserede i datalogi.

Materialer

Annonceres

Maksimum antal deltagere

30 studerende

Vurdering

Ved vurderingen af om minimumskravet til målopfyldelse er nået, lægges der vægt på: 1) kendskab til logik og diskret matematik samt kompetence til at brug logik og diskret matematik som modelleringsredskab og som specifikations- og kommunikationsredskab i relevante sammen¬hænge. 2) kompetence i mundtlig og skriftlig formidling af logiske og algoritmiske ræsonnementer. Vurderingen baseres på følgende: Mundtlige oplæg, jævnt fordelt over semesteret: De nærmere detaljer med hensyn til antal og til organisering i små¬ grupper aftales når deltagerantallet er kendt. • Godkendelse af 3-5 sæt skriftlige opgaver, udleveret i løbet af semestret til løbende besvarelse individuelt eller i grupper efter nærmere aftale. • 2-3 Miniprojekter: Grupperne skal aflevere (og få godkendt) en skriftlig rapport. Miniprojekterne skal fremlægges mundtligt i plenum. • Der afholdes desuden en mundtlig prøve af 15 minutters varighed hvor hver studerende individuelt fremlægger en del af et miniprojektet eller af de skriftlige opgaver for kursuslærerne. Evaluering: Intern censur – 7-trins skala

Kursussekretær Louise Juhl Nielsen (ljuhl@ruc.dk )
Underviser Torben Braüner (torben@ruc.dk )
STADS stamdata
bachelor
belastning : 5 ECTS aktivitetskode : U24756
prøveform : Intern bedømmelse : 7-trinsskala censur : Intern censur